Bijscholing

Trainerscafé MilestonePod

Looptechniektraining is één van de belangrijke bouwstenen van iedere training. Als trainer weet je als geen andere dat wanneer je hier voldoende aandacht aan besteed jouw lopers beduidend efficiënter kunt laten lopen. Met behulp van de moderne techniek zoals die van de MilestonePod kunnen lopers nu ook zelf hun techniek via de bijbehorende app analyseren.  Via het Milestone Connect programma kun je als trainer de lopers in hun vorderingen monitoren en hen techniek aanwijzingen en bijbehorende oefeningen geven. Hierdoor kun je nog meer resultaat boeken!

Zes trends hardlopen en trainers in 2017

We zien in hardlopen en sport een aantal trends. We pikken zes trends eruit die voor hardlopen en trainers interessant zijn. Want of jij nu strak aan je trainingsaanpak houdt, je lopers springen wel op deze trends op. Wat doe jij er mee?

Lessen van Maurits Hendriks

Onlangs verscheen Presteren!, Maurits Hendriks op de voet gevolgd door Maarten Westermann. Maurits Hendriks is technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF en was chef de mission naar de Olympische Spelen in Rio. Als je het boek leest kom je voor coaches en trainers mooie tips tegen. We zetten er een paar op een rij. Het boek gunt je een unieke kijk in de organisatie van topsport in Nederland.

Nieuwe bijscholing NLCoach

NLCoach biedt dit najaar weer een vol programma aan cursussen en themabijeenkomsten voor de coach. Wij hebben de vijf belangrijkste bijscholingen voor jou als hardlooptrainer geselecteerd.

Efficiënt trainen. Waar de praktijk de wetenschap ontmoet

De laatste decennia is er enorm veel onderzoek gedaan naar de effecten van verschillende soorten training op het lichaam. De resultaten van dit onderzoek geven veel inzicht hoe het lichaam reageert op die trainingen.

21e Looptrainersdag / 5 november 2016 Sportcentrum Papendal

De Looptrainersdag is een jaarlijkse kennis-, en ontmoetingsdag voor looptrainers, assistent- looptrainers, Milatrainers, trainerscoördinatoren, docenten en bestuurlijk verenigingskader.

Nieuwe algemene ledenvergadering op 29 juli

Op 24 juni heeft de vereniging Hardlooptrainers Nederland haar algemene ledenvergadering gehouden.

EK-inspiratiesessie: hardlopen tegen stress en mentale klachten

Ter gelegenheid van het EK Atletiek in Amsterdam organiseerde de Atletiekunie twee interessante inspiratiesessies op de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Algemene ledenvergadering op 24 juni

De Algemene ledenvergadering wordt op 24 juni in brasserie pub De Smidse in Voorthuizen gehouden. Het bestuur nodigt je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Hoe word ik een betere trainer

De Atletiekunie organiseert binnenkort de Masterclass 'Hoe word ik een betere trainer?' Deze scholingsavond is bestemd voor (potentiële) Looptrainers op niveau 2.