Coaching

De stress van de trainer en hoe je die kleiner maakt

3 november 2017 - De meeste trainers zijn vrijwilligers. Met hart en ziel worden de trainingen verzorgd maar daarnaast heb je ook een baan, gezin en andere activiteiten. Je groep verwacht je volledige inzet. Dus ren je van werk, naar gezin en naar de hardlooptrainingen. Poeh, dat is veel. Hoe maak je die stress lichter?

Doel papieren tijger of realistische ambitie

27 oktober 2017 - Doelen stellen is heel belangrijk. Het is ook een grote valkuil. De honger naar een scherpe tijd of een langere afstand is vaak groter dan de benen kunnen dragen. Een doel kan maar beter geen ontmoedigende papieren tijger zijn. Met extra sturing geef je meer realisme aan de plannen.

Voor succes is veel meer nodig dan de wil

23 oktober 2017 - Willen is kunnen is een adagium in de sport. Voor succes, of je prof bent of gewoon enthousiast hardloper, moet je wel meer in huis hebben. Steeds vaker spreken trainers over het proces. Klinkt soft maar met een paar randvoorwaarden kun je als trainer veel harde doelen bereiken. Met 4 van die voorwaarden kun je aan de slag. Een praktijkvoorbeeld laat zien hoe je een transformatie kunt bereiken.

Hoe wint de trainer een wedstrijd (5 tips)

Als trainer werk je met een grote groep hardlopers die gewoon trainen voor gezondheid en plezier. Af en toe komt er een echt talent langs. Hoe train je met hem of haar verder? Want dan heb je iemand voor je die mogelijk een wedstrijd kan winnen. Dat verandert ook hoe je traint. Trainerstips om toe te groeien naar de winst van een belangrijke wedstrijd.

Coach op plezier in herhaling

29 september 2017 - De Nationale Sportweek is voorbij, net als de spaaractie bij Albert Heijn voor introductielessen bij sportclubs. Bij navraag blijkt dat hardlopen afgelopen jaar bij dezelfde spaaractie een van de populaire sporten was. Wat speelt bij de nieuwe sporter die even komt kijken en hoe pas je daarop je trainingen aan.

Joy of movement lane promoot hardlopen?

16 september 2017 - Integraal Kindcentrum (IKC) Het Noorderlicht uit Doetinchem opende als eerste locatie in Nederland een Joy of Moving lane. Deze lane is een centrale plek in de school die kinderen aanzet tot vaker rennen. Het ziet er uit als een atletiekbaan. Het kan betekenen dat meer jongens en meisjes indirect de boodschap oppikken dat ze naar de lokale atletiekclub kunnen voor een proefles.

Martina van coach Reider over naar Bennema

5 september 2017 - Sprinters Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia komen onder de hoede van coach Bart Bennema. Taymir Burnet gaat over naar de trainingsgroep van Rana Reider. Ad Roskam meldt dat nog meer verschuivingen mogelijk zijn.

Coaching vermindert de duur van de blessure

25 juli 2016 – Vraag aan hardlopers wat ze echt erg vinden. Het antwoord is als ze stilstaan. Als de blessure zo heftig is dat je wekenlang niet meer kunt lopen. Hardlopers willen graag weer terug naar hun oude niveau. Als coach heb je daar veel invloed op. 4 stappen die van invloed zijn op de duur van blessure en waarom jij specialist blessurepreventie bent.

Wil die hardloper echt de marathon in 4 uur lopen?

10 juli 2017 - Als coach maak je het verschil in het leven van de hardloper. Dat kan positief en negatief uitvallen maar dat verschil maak je. Dan kan je maar beter een goede coach zijn. Daarbij speelt een essentieel verschil de hoofdrol als het gaat om succes voor de hardloper.

De winst van coachen op variatie

5 juli 2017 - Je kunt de magazines of websites openslaan en je vindt lange verhalen van topatleten die week in week uit heel veel kilometers maken. De ervaring van de leden van Hardlooptrainers Nederland is dat je hardlopers voor je hebt die meer variatie willen dan alleen kilometers stampen. Dat is ook een gezonde ontwikkeling. Coach op variatie en je hardlopers lopen met een blijer gevoel naar je trainingen.