Coaching

Joy of movement lane promoot hardlopen?

16 september 2017 - Integraal Kindcentrum (IKC) Het Noorderlicht uit Doetinchem opende als eerste locatie in Nederland een Joy of Moving lane. Deze lane is een centrale plek in de school die kinderen aanzet tot vaker rennen. Het ziet er uit als een atletiekbaan. Het kan betekenen dat meer jongens en meisjes indirect de boodschap oppikken dat ze naar de lokale atletiekclub kunnen voor een proefles.

Martina van coach Reider over naar Bennema

5 september 2017 - Sprinters Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia komen onder de hoede van coach Bart Bennema. Taymir Burnet gaat over naar de trainingsgroep van Rana Reider. Ad Roskam meldt dat nog meer verschuivingen mogelijk zijn.

Coaching vermindert de duur van de blessure

25 juli 2016 – Vraag aan hardlopers wat ze echt erg vinden. Het antwoord is als ze stilstaan. Als de blessure zo heftig is dat je wekenlang niet meer kunt lopen. Hardlopers willen graag weer terug naar hun oude niveau. Als coach heb je daar veel invloed op. 4 stappen die van invloed zijn op de duur van blessure en waarom jij specialist blessurepreventie bent.

Wil die hardloper echt de marathon in 4 uur lopen?

10 juli 2017 - Als coach maak je het verschil in het leven van de hardloper. Dat kan positief en negatief uitvallen maar dat verschil maak je. Dan kan je maar beter een goede coach zijn. Daarbij speelt een essentieel verschil de hoofdrol als het gaat om succes voor de hardloper.

De winst van coachen op variatie

5 juli 2017 - Je kunt de magazines of websites openslaan en je vindt lange verhalen van topatleten die week in week uit heel veel kilometers maken. De ervaring van de leden van Hardlooptrainers Nederland is dat je hardlopers voor je hebt die meer variatie willen dan alleen kilometers stampen. Dat is ook een gezonde ontwikkeling. Coach op variatie en je hardlopers lopen met een blijer gevoel naar je trainingen.

Samenwerking coaches en prothesemaker WK para-atletiek 2017

26 juni 2017 - Van 14 tot en met 23 juli 2017 vindt in Londen het WK para-atletiek plaats. De tien atleten geselecteerd door de Atletiek Unie worden begeleid door Frank Jol; Oranjes prothesemaker en directeur van OIM Aktief. Jol voorziet de topatleten van prothesen én intensieve begeleiding, waardoor ze tot topprestaties komen. Op 2 juli vertrekt hij met coaches Anno Mul en Guido Bonsen in een bus annex mobiele werkplaats met alle blades, gereedschappen en materialen vanaf Sport- en Congrescentrum Papendal.

Train voor stressreductie

23 juni 2017 - Je kent de reacties van je lopers aan het eind van een training: “Ha, lekker even het hoofd leeg”. Dat geeft heel duidelijk aan dat het stressniveau behoorlijk gedaald is. Voor de training was het beeld waarschijnlijk heel anders. De leden van je groep komen naar de training, direct uit werk en met hun hoofd nog volop in agenda’s, collega’s en spreadsheets. Nu is er ook wetenschappelijk bewijs voor de stressreductie.

Hardlopen en 4 grenzen in je leven afbreken

Hardlopen doen mensen om heel veel verschillende redenen. Die komen allemaal voorbij in jouw trainingen. Daar hangt dan ook een doel aan vast. Vaak net een trede, soms wel een stuk of tien, té hoog. Waar lopen mensen dan voor? En wat doe je als trainer met die overspannen verwachtingen?

5x de meerwaarde van de coach

7 juni 2017 - Coachen is een fantastisch vak. Heb je de neiging om jaar na jaar dezelfde schema’s op te stellen? Dan verlies je uit het oog hoeveel je voor anderen betekent. Zet eens op een rij waar jij sterk in bent. Iedere coach heeft zijn eigen persoonlijkheid en daarmee een eigen kracht. Maak die meerwaarde duidelijk.

Next level met je loopgroep

23 mei 2017 - 'Met twee bereik je meer dan één', een bekende uitspraak. Je voelt de waarde van de optelsom maar in het hardlopen blijven we nog vaak geloven in sologedrag. Pas dat gedrag aan. Inzichten komen sneller naar boven als je er samen naar kijkt. In je eentje zijn de sprongetjes in kennis en de vertaling naar de praktijk lastiger te maken. Hoe pak je het aan in het hardlopen?