Algemeen bestuurslid communicatie

Jan Fokke Oosterhof

Jan Fokke Oosterhof, in loopland ook wel bekend als ‘Fast Fokkie’, loopt al hard sinds zijn twaalfde. Hij loopt alles: NK Cross, NK triatlon, NK traplopen, marathons (40?), ultraruns (<80k), berglopen, baanwedstrijden en wegwedstrijden. “Het mooiste vind ik trailruns en dan het liefste in de bergen. De teller staat ongeveer op 900 wedstrijden. Ik probeer dat een beetje bij te houden op Looptijden.nl, waar ik een tijd lang de marketing voor deed.”


Jan Fokke is een schrijvende hardloper. Hij schreef een aantal hardloopboeken zoals ‘Je navel als Kompas (2005, uitverkocht)’, ‘Hardlopen met succes je grenzen verleggen (2008, uitverkocht)’, ‘Het Hardloopboekje (2012)‘ in samenwerking met Looptijden en de Atletiekunie. Dit boekje en de bijbehorende ‘Hardloopapp’, bevatten alle wedstrijden in Nederland in 2012.


Hij heeft ruim twee jaar de gevorderden lopers getraind van de Nijmeegse Funrunners, waar hij ook zijn trainersopleiding voltooide. “Momenteel ben ik trainer aan de HAN in Nijmegen. Recreanten vind ik het leukste om te trainen, omdat je ze nog zoveel kunt leren, waardoor ze snel heel veel sneller worden.”