Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Prachtige blik op training Eliud Kipchoge voor 1.59 poging

Prachtige blik op training Eliud Kipchoge voor 1.59 poging

13 september 2019 - Eliud Kipchoge van het NN running team zal in Wenen een poging doen om de barrière van de 2 uur voor een marathon te verbreken. Hiervoor traint hij al maanden. In deze video van afgelopen woensdag zie je hoe hij in Kenia traint.

Tussendoor geeft teammanager Valentijn Trouw, die ook al eerder schreef voor magazine ProLoop van Hardlooptrainers Nederland, in de video een aantal cruciale tips over trainen en teamgedrag.

Foto: Eliud Kipchoge heeft in de voorbereiding veel gelezen over eerdere vrijwel onmogelijke geachte sportprestaties. Onder meer las hij alles over Roger Bannister om er achter te komen hoe deze atleet trainde en de mentale instelling om als eerste mens onder de vier minuten te duiken op de mijl. Fotocredit: Ineos 1:59 challenge.

Formatie pacemakers

Bijzonder is ook de training voor het lopen met de formatie van pacers zodat Eliud goed uit de wind wordt gehouden. Nieuw onderzoek heeft geleid tot een andere formatie dan die in de eerdere poging op het circuit van Monza (2.25).

De poging in Wenen is vastgesteld op 12 oktober 2019. Het kan voorkomen dat het weer de recordpoging niet toelaat en dan wordt rekening gehouden met een periode van 13 tot en met 20 oktober.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Cursus Sport-EHBO

Cursus Sport-EHBO

15-05-2020

Velp
Opleiding
Lees meer