Bijscholing

Zomereditie Opleiding TrailRunningTrainer – basis (TRT1)

13 mei 2019 - Al de zomer in je hoofd? Met die vakantiedagen kun je tijd investeren in een goede ontwikkeling van je trainerscapaciteiten. Stap in op de trend van de trails en volg de Opleiding TrailRunningTrainer – basis. Op zondag 4 augustus 2019 vindt de start plaats in Velp (Gld.) van de zesde editie van deze opleiding die maar liefst 8 licentiepunten oplevert van de Atletiekunie.

4 redenen voor opleiding trailrunning trainer

12 april 2019 - Waarschijnlijk valt het woord ‘trail’ ook steeds vaker in jouw club of loopgroep. Trailrunning is veranderd van een hype naar een blijvend onderdeel voor hardlopers. Off road hardlopen is wel even wat anders dan een lange duurloop over het spiegelgladde asfalt. Hieronder vind je vier redenen waarom er een echte opleiding voor is opgezet. Je moet andere trainerskwaliteiten leren om je clubgenoten te helpen in hun ontwikkeling.

4 punten toepassen voor intensiteit in de training

22 februari 2019 - Al leid je 40 mensen op een mooie hardloopavond, iedereen ervaart de training anders. Dat is helemaal niet erg want daarmee maak je als trainer ook 40 verschillende ervaringen. Hardlopers willen graag beter worden en daarin speelt ‘intensiteit op maat’ een sleutelrol.

Opleiding TrailRunningTrainer – basis (TRT1) vijfde editie start op 11 mei 2019

25 januari 2019 - Op zaterdag 11 mei 2019 vindt de start plaats van de vijfde editie van de Opleiding TrailRunningTrainer – basis (TRT1). De opleidingen die gepland staan om te starten in januari en maart zijn volgeboekt en gesloten. De tweede opleidingsdag is 25 mei en als je op 8 juni slaagt voor je examen ben je officieel, een door de Atletiekunie erkende, Trailrunningtrainer - basis.

Trainerscafé: Smart smartphonegebruik tijdens je training

Op vrijdagavond 10 mei 2019 staat er een Trainerscafé met als thema:

Haal jij wel alles uit je smartphone? Trainers hebben vaak niet in de gaten hoeveel apps je kunt gebruiken voor het hardlopen

Opleiding TrailRunningTrainer - vervolg

Momenteel leggen we de laatste hand aan de ‘Opleiding TrailRunningTrainer - vervolg’ (TRT2), naar aanleiding van twee succesvolle edities van ‘Opleiding TrailRunningTrainer - basis’ (TRT1). In dit artikel lees je voor wie TRT2 bestemd is, het programma en hoe je je kunt inschrijven voor deze verdiepende opleiding voor TrailRunningTrainers.

1100 looptrainers te gast op Sportcentrum Papendal tijdens de Looptrainersdag

13 november 2018 - Afgelopen zaterdag was Sportcentrum Papendal gastheer van ruim 1100 looptrainers. De jaarlijkse Looptrainersdag, die onder de auspiciën van de Atletiekunie alweer voor de 23e keer werd georganiseerd, was de drukstbezochte editie ooit. Ondanks de regenachtige omstandigheden weerhield het de workshopleiders en deelnemers niet om lekker in beweging te komen.

Opleiding TrailrunningTrainer – basis start zondag 27 januari 2019

8 november 2018 - Op zondag 27 januari 2019 vindt de start plaats van de derde editie van de Opleiding TrailRunningTrainer – basis (TRT1). Op zaterdag 9 maart vindt de start van de vierde editie. Als je op 24 februari of 6 april slaagt voor je examen ben je officieel, een door de Atletiekunie erkende, Trailrunningtrainer - basis.

Het programma van de Looptrainersdag is rond!

10 september 2018 - 63 enthousiaste sprekers komen op 10 november a.s. naar Papendal waar zij samen 118 workshops verzorgen over een groot aantal uiteenlopende, hardloopgerelateerde onderwerpen. Alle trainers van jouw vereniging of loopgroep zijn van harte welkom om hun kennis op hardloopgebied te verbreden of verdiepen!

Bijscholing opleiding Kidsrunning Trainer: Nog enkele plekken beschikbaar!

Heb jij je al opgegeven voor de opleiding Kidsrunning Trainer? Dat kan nog steeds, maar wees er snel bij, want niet alleen de datum 15 september nadert al snel, we zitten ook bijna vol! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus haast je snel naar de inschrijfmogelijkheid op de website van Hardlooptrainers Nederland en geef je snel op voor deze dag.