Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Bijscholing

1100 looptrainers te gast op Sportcentrum Papendal tijdens de Looptrainersdag

1100 looptrainers te gast op Sportcentrum Papendal tijdens de Looptrainersdag

13 november 2018 - Afgelopen zaterdag was Sportcentrum Papendal gastheer van ruim 1100 looptrainers. De jaarlijkse Looptrainersdag, die onder de auspiciën van de Atletiekunie alweer voor de 23e keer werd georganiseerd, was de drukstbezochte editie ooit. Ondanks de regenachtige omstandigheden weerhield het de workshopleiders en deelnemers niet om lekker in beweging te komen.

Ruim 40 looptrainers maakte eveneens kennis met de praktijkworkshop die alles te maken heeft met de opleiding Kidsrunning Trainer van Hardlooptrainers Nederland. Dennis Licht gaf een korte introductie met de opleiding tijdens zijn praktijksessie “speelse loopvormen voor jeugdigde lopers”.

Eén blik op de praktijksessie was genoeg om de dynamiek en interactie in de groep te zien onder leiding van Dennis. De energie spatte ervan af en de looptrainers werden ondergedompeld in allerlei trainingsvormen en slimme tips & tricks om kids lekker in beweging te houden. “Blijf weg van de traditionele spelletjes waar ze in rijtjes achter elkaar moeten staan en ‘af’ zijn als de ander wint. Zorg ervoor dat iedereen tegelijk in beweging is: sprinten, voetballen, klimmen, springen, kruipen en balgooien, waarom niet?! Alles voor het stimuleren van de motorische ontwikkeling. Laat ze veelzijdig bewegen!”

Ben jij als looptrainer geïnspireerd geraakt door Dennis zijn workshop? Wil je meer informatie over de opleiding Kidsrunning Trainer en je direct aanmelden? Dat kan! De eerstvolgende editie is op 19 januari 2019. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Zomereditie TRT1 – basis

Zomereditie TRT1 basis

04/08/2019

Velp
Opleiding
Lees meer
Opleiding TrailRunningTrainer - vervolg

Opleiding TRT Vervolg

18/09/2019

Val Sinestra, Zwitserland
Evenement
Lees meer
Looptrainersdag 9 november 2019 ‘Samen lopen is leuker’

Looptrainersdag 2019

09/11/2019

Papendal
Looptrainersdag
Lees meer