Hoe word ik een betere trainer

18 mei 2016

De Atletiekunie organiseert binnenkort de Masterclass 'Hoe word ik een betere trainer?' Deze scholingsavond is bestemd voor (potentiële) Looptrainers op niveau 2.

Aanleiding

Ontwikkeling vraagt om een richting en ontwikkeling vraagt om reflectie over wat er om ons heen gebeurt. We kunnen niet alles op dezelfde manier blijven doen en er van uit gaan dat we resultaat blijven boeken. Dit geldt ook voor training geven. De manier om aantrekkelijke trainingen te geven aan jouw lopers is om je af te blijven vragen of je datgene hebt bereikt wat je wilde bereiken. Het draait uiteindelijk dus om vragen stellen aan jezelf maar ook aan je lopers. Deze avond dagen wij je uit om vooral jezelf vragen te stellen om zo verder vooruit te komen in jouw richting.

Data en locaties

De scholingsavond wordt op drie data / locaties in het land aangeboden.

  • Donderdagavond 23 juni (bij Prins Hendrik in Vught)
  • Woensdagavond 29 juni (bij Atverni in Nieuwegein)
  • Donderdagavond 30 juni (bij AV PEC 1910 in Zwolle)

Programma

18.00 - 18.30 uur Ontvangst met een gezonde snack
18.30 - 18.35 uur Plenaire opening
18.35 - 19.00 uur Plenaire inleiding
19.00 - 19.15 uur Korte pauze
19.15 - 20.15 uur Workshop ronde 1
20.15 - 20.30 uur Korte pauze
20.30 - 21.30 uur Workshop ronde 2
21.30 - 22.00 uur Afsluitende borrel

Deelnemers (doelgroep)

  • Assistent Looptrainer 2 (certificaat ALT2)
  • Assistent trainer recreatieve loopgroepen (certificaat ATRL)
  • Looptrainer 2 (diploma LT2)
  • Niet gediplomeerde trainers die een bijscholing 'lopen' hebben gevolgd.

Plenaire inleiding ''Man in the Mirror'

Door Christijn Hesselink
Hoe word ik een betere trainer? Daar draait het deze bijeenkomst om.
Om daar antwoord op te krijgen is het noodzakelijk eerst eens goed stil te staan bij de dingen waar jij heel sterk in bent en vervolgens bij de dingen waar je nog wel een beetje in kan groeien. Dan pas kan je effectief aan de gang gaan met de vraag. hoe word ik een betere trainer. Kijk eens in je eigen spiegel! Dat gaan we doen, voordat iedereen de kans krijgt kennis te vergaren en te delen.

Workshops

Tijdens de Masterclass worden twee workshops aangeboden die beiden door alle deelnemers worden gevolgd. Bij de twee workshoprondes wordt de gehele groep gesplitst en per toerbeurt wordt deelgenomen aan één theoriesessie en één praktijksessie buiten. Zie de bijlage voor de informatie over de twee workshops.

Inschrijven en deelnemersbijdrage

Inschrijven kan vanaf 21 april. Klik hier voor het inschrijfformulier. De inschrijving is tot en met 15 juni geopend tenzij het maximum aantal van 80 deelnemers op de betreffende locatie eerder is bereikt.

Licentiepunten

Voor deelname aan de Scholingsavond voor looptrainers op niveau 2 ontvangen trainers met een trainerslicentie van de Atletiekunie automatisch twee licentiepunten op niveau 3.

Deel dit artikel