Nieuwe bijscholing NLCoach

26 augustus 2016

NLCoach biedt dit najaar weer een vol programma aan cursussen en themabijeenkomsten voor de coach. Wij hebben de vijf belangrijkste bijscholingen voor jou als hardlooptrainer geselecteerd.

Cursus: Analyse van de loopstijl

In deze cursus leer je in twee avonden unieke verticale bewegingsstrategie (buik/rug) van je atleet herkennen. Cruciale technische informatie blijkt kant en klaar in het lichaam van de sporter verscholen. Met behulp van video en voorbeeldcases ga je de unieke bewegingspatronen van je atleet ontdekken en activeren. Met de ISA bewegingsanalyse en COACH CODE begeleiden de docenten je naar een optimale trainingssessie door rekening te houden met de bewegingsstrategie én leerstijl van de atleet. Hierdoor komt je technische expertise als coach veel beter tot zijn recht.

Data: Woensdag 28 september en 12 oktober in Eindhoven
Licentiepunten Atletiekunie: 4 licentiepunten op niveau 3
Meer info en inschrijven

Vervolgcursus: ‘Analyse van de loopstijl’

In de eerste cursus ‘Analyse van de loopstijl’ leerde je in twee avonden de unieke verticale bewegingsstrategie (Buik/Rug) van uw atleet herkennen. In dit vervolg gaan we hier dieper op in en behandelen we tevens de horizontale bewegingsstrategie (Middel/Schouder). Ook voegen we ons leermodel toe waardoor u beter kunt aansluiten bij de leerstijl van iedere atleet. Cruciale fysieke en mentale informatie blijkt kant en klaar in het lichaam van de sporter verscholen. Met behulp van video en voorbeeldcases gaan we deze unieke leerstijlen en bewegingspatronen van uw atleten ontdekken en activeren.

Data: Woensdag 7 en 21 december in Nieuwegein
Meer info en inschrijven

Cursus: Plannen en Periodiseren

Het organiseren van de training en wedstrijden gebeurt meestal vooraf op een planmatige manier. Toch zijn er weinig trainer-coaches die in staat zijn om hun sporters op het juiste tijdstip, als het telt, hun beste prestaties te laten leveren. Toch is het mogelijk om periodiseren in de vingers te krijgen, met behulp van een aantal simpele richtlijnen, en praktijkvoorbeelden uit diverse sporten. Maak van je trainingen meer dan bezigheidstherapie en leer in deze cursus hoe de trainingsbelasting te verdelen en waarmee je rekening moet houden als je een programma maakt.

Data: Dinsdag 4 en 11 oktober in Nieuwegein
Meer info en inschrijven

Cursus: Trainingsleer 2.0

De cursus Trainingsleer 2.0 gaat over vernieuwde en vernieuwende inzichten ter aanvulling op de “klassieke” trainingsleer. De trainingsleer is immers bij uitstek vakgebied van trainers en coaches. Toch werken we in de praktijk vaak vanuit verouderde modellen en inzichten. Daar waar de wetenschap zich in een hoog tempo ontwikkelt, zo zou dat in de trainingsleer ook moeten gaan. Genetica en de neurowetenschap hebben grote sprongen voorwaarts gemaakt. Deze kennis dringt echter maar beperkt door in de trainingsleer.
Tijdens deze cursus leer je het hoe en waarom van de nieuwe pijlers van de trainingsleer, nieuwe inzichten in het zoeken en trainen van talenten, het “echte” optimaliseren van de dagelijkse trainingspraktijk opgeluisterd met voorbeelden uit de praktijk van de sport. Hoe ver kunnen we gaan met individualisering en actualisering? En wat zijn de resultaten?

Donderdag 6 en 13 oktober in Nieuwegein
Meer info en inschrijven

Cursus: Voeding

Het is amper mogelijk een onderwerp in de sport te vinden waarover meer verwarring bestaat dan voeding. De informatiestroom is groot en de niet-gespecialiseerde lezer verdwaalt in een woud van goede marketing, wetenschappelijke beperkingen en klinkklare nonsens. Henk Kraaijenhof is één van de weinigen die door de bomen het bos altijd kan laten zien. Zijn praktische instelling, wetenschappelijke kennis, en zijn jarenlange ervaring maken dat hij bij uitstek de geschikte man is om dit onderwerp bondig en praktisch te belichten. Een aantal onderwerpen die de revue zullen passeren: Wat kan de sporter het beste eten voor en na een training? En voor en na een wedstrijd? Werken supplementen? En zo ja, welke zouden mijn sporters kunnen nemen, wanneer, hoeveel en waarom en waarom niet. Waar ligt de scheidslijn tussen voedingssupplementen en doping? Hoe controleren we op tekorten in de voeding? Wat is de waarde van diëten? Hoe belangrijk is timing van voeding? Om kort te gaan: een cursus die de serieuze trainer ( en de serieuze diëtist of diëtiste) eigenlijk niet mag missen.

18, 20 en 25 oktober in Nieuwegein
Meer info en inschrijven

Deel dit artikel