Coaching

Coach naar actie

14 januari 2019 - Aan het begin van 2019 staan weer honderdduizenden hardlopers te popelen. Hen wil je inspireren en aanzetten tot goed en verstandig trainen. Daarom vier coachingtechnieken die je deze winter kunt toepassen.

Onzekere nieuwe leden goed ontvangen

21 december 2018 - De gemiddelde Nederlander wil bij de aanvang van het nieuwe jaar toch eens af van die 5 tot 8 kilo die teveel aan het lijf zit. Ergens is de boodschap aangekomen dat hardlopen daarbij kan helpen. Aan de andere kant weten die nieuwe lopers niet echt wat hen te wachten staat. Hoe help je hen verder als trainer?

Laurent Meuwly topcoach op Europees niveau

14 december 2018 - De Atletiekunie heeft de Zwitser Laurent Meuwly aangetrokken als bondscoach. De 44-jarige Meuwly zal samen met bondscoach Bart Bennema het sprint- en hordenprogramma van de Atletiekunie leiden en tevens de rol van hoofdcoach voor de estafettes vervullen.

Effectief contactmoment van de trainer

28 november 2018 - Natuurlijk kun je een heel uur uittrekken voor een goed gesprek met een hardloper of met je groep hardlopers. Wat telt echt? Die momenten waarop de sporter in actie is en jij aanwijzingen geeft.

Het probleem: je hardloper komt met een vaartje van 10 tot 20 kilometer per uur langs. Je hebt echt maar heel weinig tijd om je coachingsmoment te gebruiken. De oplossing: spreek van tevoren al af waar je aandacht naar uitgaat.

Trainers en coaches doorbreken de grenzen

20 november 2018 - Trainers en coaches zijn net beeldhouwers, ze halen weg uit het ruwe steen wat overtollig is om de beste lijnen naar voren te halen. Dan heb je wel de juiste mentale gereedschappen nodig, tenslotte kan een beeldhouwer ook niet met een tandenborstel zijn stenen sculptuur maken. We pakken een paar praktische punten op, van grenzen omver trekken tot acties realiseren.

Rogier Ummels en Bart Bennema vervangen Rana Reider

6 november 2018 - De Amerikaanse coach Rana Reider stopt als bondscoach van de Atletiekunie. In verband met familieomstandigheden keert Reider op korte termijn terug naar de USA.

Coachen op hartslagzone 2

15 oktober 2018 - Laten we het coachen eens op een eenvoudig niveau insteken. Je rol als trainer en coach als het gaat om hartslagzone 2 is goud waard. We duiken er in en wie weet kun je na dit artikel nog beter je hardlopers aansturen op de vele rustige kilometers.

Ben jij de innovatieve coach?

7 september 2018 - Je kunt in het hardlopen veel bereiken met vaste patronen. Je geeft altijd trainingen waarbij ongeveer 10 kilometer wordt gelopen. De warming-up duurt altijd 10 minuten. Vaste patronen zijn waardevol maar ze duiden ook op slijtage. Geef innovatie bij jezelf een kans.

Coaching: de onverwachte positieve wending

18 mei 2018 - Je bent hardlooptrainer maar bij iedere training ben je vaak meer een coach dan de trainer. Daarom een minicursus coaching met daarbij twee essentiële vragen voor de sportcoach en hoe je met de derde stap tot oplossingen komt. Dat zijn vragen die je in je opleiding niet kreeg maar waar al je hardlopers wel mee bezig zijn.

Fanny Blankers-Koen geëerd in snel vijfje

26 april 2016 - Op 26 april 2018 was het precies honderd jaar geleden dat sportlegende Fanny Blankers-Koen werd geboren. De atlete werd wereldberoemd door vier gouden medailles te winnen tijdens de Olympische Spelen van 1948 in Londen.