Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Bijscholing

Zomereditie TRT1 – basis

Zomereditie TRT1 – basis

13 mei 2019 - Al de zomer in je hoofd? Met die vakantiedagen kun je tijd investeren in een goede ontwikkeling van je trainerscapaciteiten. Stap in op de trend van de trails en volg de Opleiding TrailRunningTrainer – basis. Op zondag 4 augustus 2019 vindt de start plaats in Velp (Gld.) van de zesde editie van deze opleiding die maar liefst 8 licentiepunten oplevert van de Atletiekunie.

De opleiding

Data zomereditie Opleiding TrailRunningTrainer – basis (TRT1):

Zondag 4 augustus
Zondag 18 augustus
Zondag 1 september (examen)

Meer buiten

Sinds mei van 2019 is de opleiding verder verbeterd. De afdeling opleidingen van Hardlooptrainers Nederland geeft aan dat de opleiding nog praktischer is geworden. Nog meer dan bij eerdere edities wordt buiten getraind zodat de opleiders meer feedback kunnen geven op praktijksituaties. Je krijgt in een vroeg stadium toegang tot het theoretische deel waardoor je je goed kunt voorbereiden. Je kunt voor jezelf meer de relatie leggen en oefenen met theorie en praktijk vooraf aan de opleiding.

Examen met figuranten

Sinds begin 2019 wordt bij het examen figuranten ingezet. Wil je zelf een mooie dag als figurant beleven? Je hoort en ziet veel van de feedback die opleiders en examinatoren geven aan trailrunningtrainers in spé. Plus je helpt deze nieuwe lichting trainers met hun opleiding. Je kunt je hier inschrijven als figurant.

Schrijf je hier in

Type Start augustus 2019
Leden
   
Atletiekunie
   
Niet leden
   

Wat komt aan bod?

De aspecten die onder meer aan de orde komen zijn: veiligheid, kracht, klimmen, dalen, voetplaatsing, bochtentechniek, coördinatie, lef, angst, blessurepreventie, voeding, materiaalkennis en veel didactiek. En hoe ontwerp je nou een training die toewerkt naar een einddoel? En welke specifieke (kracht-)oefeningen dragen bij aan jouw doelen als trainer? Hoe breng ik die over op een gevarieerde doelgroep? Dit en meer wordt behandeld en maak je je gedurende de opleiding samen met andere trainers eigen.

Opbouw van de opleiding

Na het volgen van de twee opleidingsdagen en bestudering van de theorie, word je geacht het volgende te kunnen:

  • Het adviseren van lopers op trailvlak
  • Het ontwerpen van een trailtraining
  • Het uitvoeren van een trailtraining als trailtrainer.

TRT1 in een notendop

Wie: Hardlooptrainers Nederland
Wat: Opleiding TrailrunningTrainer - basis
Waar: Tennisvereniging Beekhuizen, Beekhuizenseweg 99, Velp (GLD)
Wanneer: Zondag 4 augustus, zondag 18 augustus en zondag 4 september 2019
Instapeis: Basis Looptrainer, niveau 3 (of iets vergelijkbaars)
Kosten: regulier € 550, lid Atletiekunie € 500, lid Hardlooptrainers Nederland € 450
Resultaat: diploma en 8 licentiepunten van de Atletiekunie

Meer informatie: mail je specifieke vragen naar info@hardlooptrainersnederland.nl

De opleider: “Specialisatie vraagt om expertise”

Alex Gijsbers was de opleider tijdens de eerste opleiding. Als loper heeft hij de laatste jaren alles gedaan tot aan de Annapurna-trail toe. De laatste jaren was hij ook actief als praktijkbegeleider en opleider voor de Atletiekunie voor de opleidingen niveau 2 en 3 (BLT 2 en 3) en de Nijmeegse Funrunners voor de opleiding Recreatief Looptrainer (tevens BLT 3). Volgens Alex Gijsbers is het goed dat er een opleiding is gekomen bovenop de basisopleiding trainer recreanten. “Een specialisatie die vraagt om expertise. Je kunt in den lande wel clinics volgen, maar je hoeft je daarbij niet specifiek iets eigen te maken of te doen. Deze opleiding voldoet daar wel aan. Ik denk dat met name de diversiteit aan oefeningen voor veel van de deelnemers een eye-opener is. Er is veel aandacht voor beweeglijkheid en kracht en dan de vraag hoe je dat in een kwartier tot 20 minuten kunt inpassen in je reguliere training. Er is echt aandacht voor de vraag hoe je een en ander gaat overbrengen naar je lopers. Dus niet het herhalen van een trucje dat je bij een ander hebt gezien. Je ziet dat ook terug in de lesvoorbereidingsformulieren. Vanuit didactisch oogpunt spreekt men uit wat men wil gaan overbrengen. Wel zie je dat de praktijk daarin soms nog achterblijft bij de theorie. Dat is voor ons een aandachtspunt. Een fijn compliment vind ik het als iemand opmerkt dat hij verbaasd is dat je iemand op wel zeven manieren kunt leren afdalen. Dat is het mooie aan dit vak: er is niet één waarheid en je kunt altijd weer nieuwe dingen leren. Dat geldt ook voor ons als opleiders!”

Schrijf je hier in

Type Start augustus 2019
Leden
   
Atletiekunie
   
Niet leden
   

Voorwaarden

Om je in te schrijven voor TRT1 kies je op deze pagina de juiste inschrijfbutton; je vult je naam in en betaalt via iDeal het inschrijfgeld. Vervolgens krijg je een uitgebreid inschrijfformulier toegestuurd, waarin je alle gevraagde info geeft. De opleiders Alex Gijsbers en Hans Niemeijer bepalen samen, aan de hand van dit uitgebreide inschrijfformulier, of je voldoende bagage hebt voor deelname aan TRT1. Hierover krijg je binnen 14 dagen per email bericht. Word je niet toegelaten, dan krijg je direct je inschrijfgeld teruggestort. Word je wel toegelaten, dan is je inschrijving definitief!

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Zomereditie TRT1 – basis

Zomereditie TRT1 basis

04/08/2019

Velp
Opleiding
Lees meer
Opleiding TrailRunningTrainer - vervolg

Opleiding TRT Vervolg

18/09/2019

Val Sinestra, Zwitserland
Evenement
Lees meer
Looptrainersdag 9 november 2019 ‘Samen lopen is leuker’

Looptrainersdag 2019

09/11/2019

Papendal
Looptrainersdag
Lees meer