Laatste nieuws

coaching

Coaching: de onverwachte positieve wending

18 mei 2018 - Je bent hardlooptrainer maar bij iedere training ben je vaak meer een coach dan de trainer. Daarom een minicursus coaching met daarbij twee essentiële vragen voor de sportcoach en hoe je met de derde stap tot oplossingen komt. Dat zijn vragen die je in je opleiding niet kreeg maar waar al je hardlopers wel mee bezig zijn.

vereniging

Voormalig bondscoach Bob Boverman overleden

8 mei 2018 – Voormalig bondcoach Bob Boverman is overleden. Bob Boverman werd 73 jaar. De bevlogen succestrainer kreeg in het najaar van 2017 nog een prachtig eerbetoon van zijn oud-atleten. Ook wel bekend als de ‘bende van Boverman’.

Tips & Tricks

Talenten staan stevig in hun schoenen

3 mei 2018 – Als trainer heb je vast in je omgeving een aantal talenten rondlopen. Of ze nu jong zijn en aan het begin van een hardloopcarrière of ouder en excellent in hun leeftijdsklasse, talent duikt altijd op. Voor talenten die hoog willen scoren geldt dat ze stevig in hun schoenen moeten staan. De coach kan daarbij soms heel irritant zijn.

bijscholing

Bijscholing: Opleiding Kidsrunning Trainer

2 mei 2018 - Zie jij het als looptrainers ook als een uitdaging om jonge mensen te inspireren en te motiveren beter te leren hardlopen en tegelijkertijd ze te prikkelen om meer te gaan bewegen? Loop je er ook wel eens tegen dat dat de ene groep ontzettend goed luistert naar jouw instructies en de andere groep totaal ongeïnteresseerd lijkt? Dan is de opleiding Kidsrunning Trainer echt iets voor jou!

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Klik snel hier