Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Vereniging

Debuut voor coach Meuwly

Debuut voor coach Meuwly

4 april 2019 – Op 3 april maakte Technisch Directeur Ad Roskam (zie foto) van de Atletiekunie de selectie van de teams voor de Wereldkampioenschappen voor estafetteteams bekend. Het WK Estafette vindt 11 en 12 mei aanstaande plaats in het Japanse Yokohama. Het International Stadium Yokohama, Japans grootste stadion, is de thuisbasis voor deze estafette kampioenschappen. Spannend wordt het voor coach Laurent Meuwly, dit wordt zijn debuut met de Nederlandse ploeg.

De atleten bereiden zich momenteel voor in Florida, waar ook de uiteindelijke opstelling van de ploegen zal worden bepaald.

Samenstelling Team NL Yokohama

4x 100 meter mannen
Christopher Garia - Rotterdam Atletiek
Churandy Martina - Rotterdam Atletiek
Joris van Gool - AV Spiridon
Taymir Burnet - Rotterdam Atletiek
Hensley Paulina - Rotterdam Atletiek
Solomon Bockarie - ARV Ilion

4x 400 meter vrouwen
Lisanne de Witte - AV Trias
Laura de Witte - AV Trias
Femke Bol - AV Altis
Lieke Klaver – SAV
Madiea Ghafoor - Phanos

4x 400 meter mannen Jochem Dobber - AV Suomi
Liemarvin Bonevacia - Rotterdam Atletiek
Tony van Diepen - Haag Atletiek
Ramsey Angela – PAC
Nout Wardenburg - AV '34
Terrence Agard - Rotterdam Atletiek

Opstap naar Tokyo 2020

De top 10 geplaatste teams kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK Atletiek in Doha dat eind september plaatsvindt. Vervolgens plaatst de top acht van het WK Atletiek in Doha zich weer automatisch voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Een extra motivatie voor topatleten om deel te nemen aan deze spectaculaire wereldkampioenschappen.

Omdat de 4x100 meter vrouwen op basis van hun plaats op de ranglijst al zeker zijn van plaatsing voor de WK Atletiek in Doha zullen zij niet deelnemen in Yokohama.

Investeren in de breedte

Technisch Directeur Ad Roskam blikt vooruit: “Het WK voor estafetteteams is dit jaar enorm belangrijk. Naast de kwalificatie voor het WK Atletiek en daarmee een extra kans voor plaatsing voor de Olympische Spelen zijn de gelopen tijden belangrijk voor de positie op de wereldranglijst. We investeren intensief in de breedte van de 4x400 teams en kunnen nu zien waar we staan op weg naar het WK in Doha. Het toernooi is bovendien het debuut voor Laurent Meuwly, onze nieuwe hoofdcoach voor de estafettes die het team in Florida vergezelt in de voorbereiding."

Estafette spectaculair element

Dit evenement is voor het eerst in 2014 georganiseerd met als doel om de atletieksport te promoten en vooral het spectaculaire element van de estafette met de rest van de wereld te delen. In tegenstelling tot de standaard estafette onderdelen, zoals de 4x100 meter en 4x400 meter, worden dit jaar ook diverse nieuwe estafettevormen toegevoegd. Zo vindt in Yokohama de mixed 4x400 meter plaats, die eveneens geïntroduceerd wordt tijdens de Wereld Kampioenschappen Atletiek in Doha.

Foto: Ad Roskam
Met dank aan Atletiekunie, fotograaf is Ruud Bragt.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Zomereditie TRT1 – basis

Zomereditie TRT1 basis

04/08/2019

Velp
Opleiding
Lees meer
Opleiding TrailRunningTrainer - vervolg

Opleiding TRT Vervolg

18/09/2019

Val Sinestra, Zwitserland
Evenement
Lees meer
Looptrainersdag 9 november 2019 ‘Samen lopen is leuker’

Looptrainersdag 2019

09/11/2019

Papendal
Looptrainersdag
Lees meer