vereniging

Trailrunning Europe en Staatsbosbeheer werken samen. Start met eerste editie Hollands Duin Trailrun

1 september 2017 - Trailrunning wordt steeds populairder. Om de groeiende belangstelling in goede banen te leiden, slaan Staatsbosbeheer en trailrunorganisatie TRAILRUNNING Europe de handen ineen. Samen gaan ze bijzondere trails in de mooiste Nederlandse natuurgebieden uitzetten. Op zaterdag 2 september houden ze hun eerste evenement.

Verdienmodel

Soms tijdens een event of een trailrun clinic, maar ook als route om zelfstandig te lopen (GPX). Een deel van de opbrengsten van de evenementen vloeit terug naar de natuur in het gebied waar wordt gelopen.

Routes van de boswachter

De routes worden samen met de boswachter uitgezet. Hij of zij kent de mooiste plekken, uitzichten en andere tips voor de tocht. De trails gaan alleen over bestaande onverharde (wandel)paden door die gebieden waar kwetsbare flora en fauna niet verstoord worden. De organisatie heeft onder het motto ‘we only leave footprints’ oog voor de natuur: Zo gooien deelnemers onderweg geen verpakkingen weg en worden er geen plastic bekertjes gebruikt.

Eerste gezamenlijke evenement

Zaterdag 2 september 2017 bieden TRAILRUNNING Europe en Staatsbosbeheer – samen met de gemeente Noordwijk - hun eerste gezamenlijk trailrunevenement: de Hollands Duin Trail. Het is een beach-trail met afstanden van 10 en 20 én 30 kilometer voor in totaal maximaal 600 deelnemers. De trail is 90% onverhard en loopt onder andere door bos en duin van het prachtige natuurgebied Hollands Duin.

Wat Hollands Duin bijzonder maakt zijn de betonnen bunkers en andere tastbare overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de hoge duintoppen biedt de natuur mooie vergezichten op de bollenvelden achter de duinen, op de dorpen en natuurlijk op het strand en de Noordzee. Langs de route hangt het vol met bessen die de voorraadkamer vormen voor de wintergasten die hier over een paar maanden arriveren en de deelnemers hebben goede kans om een ree, damhert of zeehond te spotten.

Voor de trailactiviteiten die Staatsbosbeheer al aanbiedt, zie: www.staatsbosbeheer.nl/trailrunning

Foto: Staatsbosbeheer