Laatste nieuws

Tips & Tricks

Trainen in een groep werkt echt beter (plus 5 tips)

10 november 2017 - Als trainer weet je het wel. Je voelt het. Trainen in een groep werkt beter dan alleen door de bossen rennen. Dat lijkt nu ook wetenschappelijk bewezen. Al is het maar een onderzoek met een kleine groep respondenten. De uitkomsten, plus daarbij nog meer tips hoe je je lessen leuk maakt en houdt.

coaching

De stress van de trainer en hoe je die kleiner maakt

3 november 2017 - De meeste trainers zijn vrijwilligers. Met hart en ziel worden de trainingen verzorgd maar daarnaast heb je ook een baan, gezin en andere activiteiten. Je groep verwacht je volledige inzet. Dus ren je van werk, naar gezin en naar de hardlooptrainingen. Poeh, dat is veel. Hoe maak je die stress lichter?

coaching

Doel papieren tijger of realistische ambitie

27 oktober 2017 - Doelen stellen is heel belangrijk. Het is ook een grote valkuil. De honger naar een scherpe tijd of een langere afstand is vaak groter dan de benen kunnen dragen. Een doel kan maar beter geen ontmoedigende papieren tijger zijn. Met extra sturing geef je meer realisme aan de plannen.

coaching

Voor succes is veel meer nodig dan de wil

23 oktober 2017 - Willen is kunnen is een adagium in de sport. Voor succes, of je prof bent of gewoon enthousiast hardloper, moet je wel meer in huis hebben. Steeds vaker spreken trainers over het proces. Klinkt soft maar met een paar randvoorwaarden kun je als trainer veel harde doelen bereiken. Met 4 van die voorwaarden kun je aan de slag. Een praktijkvoorbeeld laat zien hoe je een transformatie kunt bereiken.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Klik snel hier

Agenda