Laatste nieuws

gezondheid

ReChill bij atletiek

20 september 2017 - Waren trainers in het verleden alleen opgeleid om fysieke oefeningen en spelvormen te geven, nu speelt ook de mind een grote rol. Kinderen bij hardlopen en andere vormen van atletiek korte oefeningen geven voor ontspanning en focus is normaal geworden. Nu ook met het televisieprogramma ReChill aandacht komt voor meditatie en ontspanning kun je de twee werelden aan elkaar verbinden.

coaching

Joy of movement lane promoot hardlopen?

16 september 2017 - Integraal Kindcentrum (IKC) Het Noorderlicht uit Doetinchem opende als eerste locatie in Nederland een Joy of Moving lane. Deze lane is een centrale plek in de school die kinderen aanzet tot vaker rennen. Het ziet er uit als een atletiekbaan. Het kan betekenen dat meer jongens en meisjes indirect de boodschap oppikken dat ze naar de lokale atletiekclub kunnen voor een proefles.

Tips & Tricks

Verander je trainingsomgeving

13 september 2017 - Hardlooptrainers zijn gewend om trainingen te geven met weinig poespas. Daarom de andere kant, een pleidooi voor trainingen waarbij je met kleine hulpmiddelen wél de omgeving verandert. Dat heeft zeker een reden. Je verhoogt de attentiewaarde. Krijg je dat voor elkaar dan kan je het leerproces versnellen.

vereniging

Diversiteit in sportbesturen moet verbeteren

11 september 2017 - KNVB-voorzitter Michael van Praag wil een dwingende aanbeveling instellen om tot meer diversiteit te komen in sportbesturen. Dat zei hij afgelopen zondagavond in het NTR radioprogramma Kwesties. Ook oud-atlete Nelli Cooman mocht haar visie geven.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Klik snel hier

Agenda