Tips & Tricks

Snel rendement uit technische oefeningen

19 januari 2018 - Je kunt als trainer je hardlopers doorzagen over de precieze hoek van de binnenkant van je knie in alle fasen van de hardlooppas. Je kunt het ook anders aanpakken. Laten voelen wat techniek doet en dan snel veel bereiken.

Top trainen met goede voornemens van 2018

12 januari 2018 - De goede voornemens smelten bij veel sporters rond eind januari. Hoe kun je als trainer die positieve energie van die doelen gebruiken en weer verfrissen? Sportzaak Decathlon deed onderzoek onder 400 vaste klanten. Wat blijkt; een leuke beloning helpt maar ook een vriend of vriendin waar je stiekem toch tegenop kijkt omdat hij of zij een beetje beter is.

Sporten en selfie, niet altijd een goede combinatie

4 januari 2018 - Meer dan een derde van de jongeren (35 procent) zegt tijdens het sporten weleens een ‘sportfie’ gemaakt en gedeeld te hebben op social media. Oftewel een selfie maken tijdens het sporten. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, gehouden onder 1.115 Nederlanders. Verder denkt twee derde van hen gelukkiger te zijn wanneer ze er fitter zouden uitzien. Met die beelden ontstaat ook veel onzekerheid.

Train je te hard? 5 tips langzamer trainen

13 december 2017 - De trend voor 2018 is waarschijnlijk dat we meer hardlopen om ons lekker en gezond te voelen. Het streven naar scherpe tijden is minder sterk aanwezig. Wie eenmaal het positieve hardloopvirus te pakken heeft, wil toch graag wel eens echt snel racen. Dan ligt de druk weer op de coach om resultaten te behalen maar daarbij trainen veel hardlopers te snel.

Met een glimlach de heuvel op

8 december 2017 - Heuvels, we hebben er in Nederland eigenlijk een gebrek aan. Het mooiste zou zijn als iedere trainer een paar heuvels in de buurt heeft. Waarom zijn die heuvels zo goed voor je hardlopers? Je kunt er techniek mee trainen en je kunt de krachtopbouw verstevigen. Een dubbel voordeel. Als je die voordelen wilt benutten moet je als trainer wel op een paar essentiële details letten.

Trainen in een groep werkt echt beter (plus 5 tips)

10 november 2017 - Als trainer weet je het wel. Je voelt het. Trainen in een groep werkt beter dan alleen door de bossen rennen. Dat lijkt nu ook wetenschappelijk bewezen. Al is het maar een onderzoek met een kleine groep respondenten. De uitkomsten, plus daarbij nog meer tips hoe je je lessen leuk maakt en houdt.

Marathontips voor trainers

12 oktober 2017 - Bij hardloopclubs heb je ieder jaar een grote groep die de uitdaging van een marathon aangaat. Als trainer wil je hen stimuleren om de marathon verstandig te lopen. Het wordt meestal een mix tussen een goed tempo dat past bij de persoon en genoeg herstel om over een lange periode fit te blijven. 5 tips die een trainer kan toepassen.

Verander je trainingsomgeving

13 september 2017 - Hardlooptrainers zijn gewend om trainingen te geven met weinig poespas. Daarom de andere kant, een pleidooi voor trainingen waarbij je met kleine hulpmiddelen wél de omgeving verandert. Dat heeft zeker een reden. Je verhoogt de attentiewaarde. Krijg je dat voor elkaar dan kan je het leerproces versnellen.

Train veilig met je groep in het najaar

7 september 2017 - Het najaar is heerlijk om trainingen te geven. Mist, invallende duisternis of slechte zichtbaarheid van je groep bij regen zorgen voor meer risico’s. Verklein de kans op ongevallen met deze handige tips.

Trek mensen naar je trainingen in het najaar

30 augustus 2017 - Sportief bewegen is goed voor je gezondheid. Mensen weten dit wel maar dat betekent nog niet dat ze zich massaal inschrijven voor jouw trainingen. Juist die massa heb je nodig om je club gezond te houden. Om het aantal vrijwilligers op peil te houden. En zeker ook om talenten verder te helpen. Hoe krijg je meer mensen bij je trainingen in het najaar van 2017?