Bram Peters wordt trainer bij Vlaamse Atletiekliga

10 juli 2024
Pexels

Na de Olympische Spelen in Parijs zal Bram Peters, de huidige succesvolle bondscoach in Nederland, de rol van hoofdcoach voor sprinten en horden bij de Vlaamse Atletiekliga vervullen.

Midden september zal Atletiek Vlaanderen hem verwelkomen in hun team van trainers. Vanaf dat moment zal Bram de leiding hebben over de sprint/horden programma's van de Topsportwerking in Gent, waar hij nauw zal samenwerken met die andere Nederlandse toptrainer Bart Bennema en de Belgische trainer Tom Du Pan.

Bram Peters is een voormalig 400 meterloper. Bram maakte al op 24-jarige leeftijd de overstap naar coach. In 2019 trad hij toe tot de Technische Staf van de Atletiekunie als talentcoach. Hier was hij verantwoordelijk voor het begeleiden van jonge talenten en ondersteunde hij ook de trainingsgroepen van Bart Bennema en Laurent Meuwly. Bram werkte in de afgelopen jaren op de successen van onder andere Femke Bol en Lieke Klaver. De teams werden ook steeds succesvoller.

Hij richtte zich al snel op de 400 meter lopers en de estafetteteams, waar hij de afgelopen jaren samen met Laurent Meuwly grote successen behaalde. Onder hun leiding werden Lieke Klaver, Femke Bol, Cathelijn Peeters en Lisanne de Witte in 2023 wereldkampioen in Boedapest. Tijdens de EK atletiek in Rome van dit jaar werden de atletes ook Europees kampioen op de 4x400 meter en won Lieke Klaver individueel brons op de 400 meter.

Vincent Kortbeek, de Technisch Directeur sprak zijn dank uit aan Bram Peters voor al het opbouwende werk dat is verricht en wenst hem veel succes in België.

Deel dit artikel