Voormalig bondscoach Bob Boverman overleden

08 mei 2018

8 mei 2018 – Voormalig bondcoach Bob Boverman is overleden. Bob Boverman werd 73 jaar. De bevlogen succestrainer kreeg in het najaar van 2017 nog een prachtig eerbetoon van zijn oud-atleten. Ook wel bekend als de ‘bende van Boverman’.

Bob werd ook wel omschreven als family man, vriend, meester mentor en inspirator. Hij was één van de meest geliefde trainers die de Nederlandse hardloopwereld heeft gekend. Voor voormalige topatleten als Hans Koeleman en René Godlieb nam hij een belangrijke plek in.

René: “Wat voor vele atleten geldt, je bouwt niet alleen een atleet-coach-relatie op, maar hij, Bob, was voor velen van ons ook een vaderfiguur. Als atleet en trainer werk je heel intensief samen en dan bouw je een hele sterke band op. Bob zal een groot gemis zijn”.

50 jaar lang was Bob actief in de sport- en hardloopwereld. Als Olympisch coach begeleidde hij bijvoorbeeld oud-atleet Hans Koeleman. Hans Koeleman, haalde onder zijn begeleiding tweemaal een halve finale op de 3000 meter steeplechase.

Verder was hij onder andere coach van bekende Nederlandse voormalige topatleten als Marja Wokke, René Godlieb en master wereldkampioene Nicole Weijling-Dissel.

Naast zijn actieve loopbaan als coach in atletiek is Bob Boverman eveneens actief geweest in het langlaufen, roeien en tennis, maar ook als loop- en conditietrainer in triathlon, honkbal, hockey, rugby, motorcross en basketbal. Als coördinator loopsport is hij één van de grondleggers van de bekende Looptrainersdag, ontwikkelaar van verschillende looptrainersopleidingen en allerlei fittesten.

Vanaf het eerste begin was erelid Bob Boverman sterk betrokken bij de oprichting van Hardlooptrainers Nederland waar hij eveneens voorzitter is geweest. De laatste jaren was hij vooral actief als freelance loopsportexpert als eigenaar van sportbureau ‘P2 pas de deux’ voor zowel de prestatie- als recreatieve loper.

Namens het bestuur, de redactie en de leden van Hardlooptrainers Nederland wensen wij Bob’s nabestaanden, familie en vrienden veel sterkte met het verlies.

Deel dit artikel