Loopgala en springen bij de Dom bij NK 2018

01 juni 2018

1 juni 2018 - Na een succesvolle editie in 2017 keren de ASICS NK Atletiek ook in 2018 terug naar hartje Utrecht. Met de polsstok arena op het Vredenburg is de lat vorig jaar letterlijk hoog gelegd. Dit jaar op donderdag 21 juni wordt dit minimaal geëvenaard door de polsstokaanloop onder de Utrechtse Domtoren neer te leggen, wat zowel voor de atleten als het publiek een enorm spektakel belooft te worden.

De vrijdagavond 22 juni belooft ook een mooi loopgala te worden. Van steeple tot en met sprint, de nationale top van het hardlopen is tijdens de NK te vinden in Utrecht. Atletiekbaan Maarschalkerweerd is van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni het decor van de overige disciplines. 

Polsstokspringen onder de Domtoren

De polsstok arena op het Domplein wordt een geweldig spektakel voor en door onze topatleten. Met een polsstokaanloop midden onder de Domtoren door, een DJ en een groot scherm om alle sprongen terug te kijken wordt het een onvergetelijke dag. Te midden van deze feestsferen strijden de nationale topatleten (mannen en vrouwen) om het eremetaal en de vaderlandse trots. Beide Nederlands Recordhouders, Femke Pluim en Menno Vloon, komen ook dit jaar naar Utrecht om op het Domplein te zweven.

Menno Vloon, Nederlands Recordhouder met 5,85 meter, kijkt nu al uit naar donderdag 21 juni: “hoe tof is het om op zo’n unieke locatie, onder de Utrechtse Dom door, te mogen springen! We kunnen aan heel Utrecht laten zien hoe spectaculair onze sport is en voor ons als atleten is het super bijzonder om naar extreme hoogtes te vliegen”.

Rens Blom ambassadeur

Niemand minder dan oud-wereldkampioen en meervoudig Nederlands Kampioen polsstokhoogspringen Rens Blom is ook dit jaar weer volledig toegewijd aan het bijzondere evenement. Als ambassadeur en co-host is hij donderdag 21 juni op het Domplein te vinden om de Nederlandse top naar extreme hoogtes te supporten.

Van loopgala tot spectaculaire finaleblokken

De afgelopen jaren hebben de Utrechtse atletiekverenigingen veel succesvolle evenementen georganiseerd zoals het NK junioren, de EYOF, het NK Masters en de Track Meetings. Om die reden heeft de Atletiekunie vorig jaar het vertrouwen uitgesproken richting AV Phoenix, Hellas Utrecht en U-Track om ook in 2018 de NK Atletiek tot een groot succes te maken. De vrijdagavond staat geheel in het teken van het loopgala. Dit belooft een mooie strijd te worden met de finale 5.000 meter en de finale 3.000 meter steeplechase. Met als slotstuk van de avond: de finales 100 meter.

Op de zaterdag gebeurt het tussen 17:00 en 19:00 uur óp en rond de atletiekbaan. Gedurende deze twee uur staan de finales 400 meter horden op het programma, vindt de finale verspringen mannen plaats alsook de finale hoogspringen vrouwen en lopen de mannen hun finale op de 1500 meter. Daarnaast komen de sprinters opnieuw in actie bij de drie halve finales 200 meter. Op de zondag wordt eveneens een interessant finaleblok gepresenteerd tussen 15:00 en 17:00 uur. Zo wordt het afsluitende onderdeel op de meerkamp gelopen, belooft de finale speerwerpen bij de mannen verre afstanden en is het slotstuk van het weekend: de 400 meter mannen finale.

Kids maken kennis met hardlopen

Met twee unieke venues, Domplein en atletiekbaan Maarschalkerweerd, zijn de Nederlandse Kampioenschappen een sportief en leuk dagje uit voor het hele gezin. Rondom de atletiekbaan kunnen kinderen op allerlei vlakken hun energie kwijt: het NS KidsPlein biedt veel vertier en met een KidsRun en KidsSprint worden ook de jonge atleetjes uitgedaagd.

De ASICS NK Atletiek zijn een samenwerking tussen Gemeente Utrecht, RTV Utrecht, de Utrechtse Sportkrant, de Atletiekunie en de drie lokale Utrechtse atletiekverenigingen. Kijk voor meer informatie en tickets op www.nkatletiek.nl.

Campagnefotografie: Ruud van Bragt
Atleet: Rafael Raap

Deel dit artikel