Steek kwaliteit en tijd in trainers

27 september 2018

27 september 2018 - Veel trainers die we kennen via het netwerk van Hardlooptrainers Nederland zijn niet solo bezig. Natuurlijk heb je als trainer je groepen en daarbinnen weer je eigen aanpak. Als trainer zit je ook in een collectief en dat kunnen de bestuursleden van de vereniging maar beter versterken.

Het voordeel van een collectief met trainers is dat je elkaar scherp houdt. Dat is ook een van de voordelen om aangesloten te zijn bij Hardlooptrainers Nederland. Met het samenbrengen van een collectief in trainers ben je er als bestuur van een vereniging nog niet.

Maak het leuk

Leuk is een lastig begrip. Het is een containerwoord voor alles wat fijn, plezierig, grappig en sfeerverhogend werkt. Een bestuur heeft zeker als taak om de groep trainers een leuke omgeving te bieden. Dat lukt met harde faciliteiten zoals infrastructuur. Bovenal moet je een collectief smeden dat met elkaar goed voelt. Steek kwaliteit in de tijd die je met het collectief doorbrengt. Het is een pleidooi om niet gewoon trainingen te geven en daarna gaan trainers naar huis. Laat hen samen sparren en samenwerken over hoe je trainingen geeft. Denk na wat je voor leerlijn wil uitzetten, voor beginners, gevorderden en de grote talenten.

Leer elkaar kennen

Een bestuur kan dat voor elkaar krijgen door tijd te steken in de verbindingen tussen trainers. Dat kost meer werk maar uiteindelijk gaat de groep trainers met meer enthousiasme aan de slag. Ze vormen daarbij ook meteen het uithangbord voor de vereniging. Trainers zijn je ambassadeurs voor de club. Trainers zijn benaderbaar en daar komen dan ook de vragen terecht. Ze hebben daardoor een veel bredere functie dan het alleen maar begeleiden in de trainingen.

Breng trainers met elkaar in contact. Stuur dit collectief naar een evenement of een training voor het versterken van de groep. Je kunt ook een extra opdracht meegeven waaraan ze gezamenlijk kunnen werken. Dat kan direct met de vereniging verband houden maar het kan ook een volledig andere opdracht zijn. Houd met de opdracht of de opdrachten rekening dat de trainers meer over elkaar ontdekken.

Verbeter de kennismaking

Ga als bestuurslid vaker het gesprek aan met een trainer. Dat hoeft niet meteen over de inhoud te gaan van de trainingen. Door goed persoonlijk contact herken je ook waar de talenten van een persoon in zitten. Is het de sterke persoonlijkheid? Is het de rust in de training? Is het de grote kennis van trainingsleer of voeding? Onder trainers vind je heel veel kwaliteiten. Door het collectief te maken kun je al die individuen samen tot een sterk team maken. Dat geeft je als club de kans om door te stomen naar een volgend niveau. Alsof je doorgaat naar de Champions League.

Kijk voorbij de dagelijkse zaken

Vaak blijven contacten op het niveau van de dagelijkse bezigheden van de vereniging. Daarachter zal je pas ontdekken wat trainers gemotiveerd houdt, wat hun persoonlijke dromen zijn. Als je dat weet kun je ook veel beter het collectief van trainers samenbrengen. Je weet wat hen gezamenlijk raakt. En dat hoeft niet meteen iets met hardlopen te zijn. Juist door een plezierige tijd te hebben naast het hardlopen kun je de relaties die je hebt met trainers versterken. Als je als bestuur je trainers goed kent, kun je ook feedback geven. Als trainers daar open voor staan, we gaan even uit van goede gelijkwaardige verhoudingen, kan dat tot betere trainingen leiden. Maar dan heb je als bestuur en trainers ook nog waarden die je wilt uitdragen.

Waarden van je vereniging

Voordat je het trainerscollectief tot een hecht team maakt is het waardevol om een ander traject door te maken. Daar zijn de trainers ook bij nodig. Bedenk welke kernwaarden je als vereniging wil waarmaken. Ben je er vooral voor het verbeteren van gezondheid? Ben je een club waar het allemaal om plezier draait? Of een club die vele culturen bindt? Of is het dna opgebouwd rond ouderen? Je club zal meerdere waarden en rollen spelen maar het is altijd sterk om enkele eigenschappen uit te bouwen. Dit heeft weer invloed op je trainerscollectief en uiteindelijk op microniveau, hoe je trainingen geeft. Dat kan een lastig maar ook heel mooi traject zijn.

Foto: Photo by rawpixel on Unsplash

Deel dit artikel