Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Bijscholing

Bijscholing: Opleiding Kidsrunning Trainer

Bijscholing: Opleiding Kidsrunning Trainer

2 mei 2018 - Zie jij het als looptrainers ook als een uitdaging om jonge mensen te inspireren en te motiveren beter te leren hardlopen en tegelijkertijd ze te prikkelen om meer te gaan bewegen? Loop je er ook wel eens tegen dat dat de ene groep ontzettend goed luistert naar jouw instructies en de andere groep totaal ongeïnteresseerd lijkt? Dan is de opleiding Kidsrunning Trainer echt iets voor jou!

Op 16 juni en op 15 september organiseert Hardlooptrainers Nederland i.sm. met verschillende partners de cursus Kidsrunning Trainer. Ideaal voor looptrainers die (willen) werken met kinderen in de leeftijd van 8-14 jaar bij de club, op school of tijdens buitenschoolse opvang! Ook ideaal voor docenten bewegingsonderwijs, combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches.

Meld je aan voor deze ééndaagse opleiding en verbreed én verdiep je kennis en vaardigheden op gebied van motorisch leren, didactiek en groepsdynamische processen.

Met deze cursus investeert Hardlooptrainers Nederland in de deskundigheidsbevordering van looptrainers die werkzaam (willen) zijn in het primair of voortgezet onderwijs. De opleiding brengt twee werelden dichter bij elkaar. Namelijk die van het onderwijs (experts in spelend leren) en de atletieken loopsport (experts in leren hardlopen). Door deze twee werelden samen te brengen levert Hardlooptrainers Nederland een essentiële bijdrage aan het beweegen loopplezier van kinderen in de leeftijdscategorie van circa 8 tot 14 jaar.

Na het volgen van deze bijscholing heb je het volgende geleerd:

  • Inzicht in didactische vaardigheden die nodig zijn om met deze doelgroep te kunnen werken;
  • Inzicht in groepsdynamische processen;
  • Inzicht in de fundamentele bewegingsvaardigheden van kinderen in de leeftijd van 8-14 jaar.
  • Inzicht in het verbeteren van de motorische ontwikkeling en de aërobe basis van kinderen in de leeftijd van 8-14 jaar;
  • Inzicht in motorisch leren principes;
  • Het actief leren verwerken van de opgedane kennis en dit meteen kunnen toepassen in een praktijksituatie;

Wanneer en waar kan ik de bijscholing volgen?

Datum: 15 september
Tijd: 08.30u 17:00u (incl. lunch, koffie/thee/water/fruit)
Locatie: Omnisport Apeldoorn
Let op: De opleiding gaat pas door bij minimaal 10 aanmeldingen.

Het programma

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

08:30u 08:50u Ontvangst
08:50u – 09:00u Welkomstwoord
09:00u – 11:00u Theorie Didactiek en Groepsdynamica
11:00u – 12:30u Theorie Motorisch Leren Principes, deel 1
12:15u – 13:00u Lunch
13:00u – 14:30u Theorie Motorisch Leren Principes, deel 2
14:30u – 16:30u Toepassing theorie in de praktijk
16:30u – 17:00u Afsluiting

De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Bart Raijmakers, opleider van de Atletiekunie en tevens docent op Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Hoe kan ik me aanmelden?

Om deel te kunnen nemen dien je in het bezit te zijn van een (looptrainers)diploma van de Atletiekunie, of een diploma van een ROC Sport & Bewegen of ALO. De organisatie kan ook aan personen die een grote ervaring hebben in het begeleiden van deze doelgroep deelname aan deze opleiding goedkeuren. Niet-leden van vereniging Hardlooptrainers Nederland, die willen deelnemen aan de bijscholing kunnen voor €275, zich aanmelden en ontvangen daarbij direct het lidmaatschap van Hardlooptrainers Nederland. Niet lid worden, wel meedoen? Dat kan ook voor €225,-. Leden van Hardlooptrainers Nederland betalen €200,-.

Erkende opleiding

Deze erkende opleiding wordt aangeboden in samenwerking met de Atletiekunie, Stichting iRun2BFit en Kenmerk Educatief. Looptrainers ontvangen voor deze aanvullende module 4 licentiepunten. Tevens ontvangen alle deelnemers een syllabus als naslagwerk en een officieel certificaat van deelname van Hardlooptrainers Nederland.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!